Luksusfælden

Tirsdage
Danskernes gæld er en folkesygdom og flere danskere end nogensinde har brug for økonomisk førstehjælp. Derfor trækker TV3’s eksperter, Gustav Juul og Louise Frost, for 7. sæson i arbejdstøjet og rykker ud til familier, der sidder fast i en gældsfælden. Luksusfældens eksperter har fuld råderet over økonomien, så de kan få et komplet overblik over husholdningsbudgettet og forhåbentlig arbejde sig frem til en løsning, der kan få hver familie på økonomisk ret kurs igen.
 • Afspil Sæson 7 - Episode 1
 • Luksusfælden
  43:54

  Episode 1

  12 jan 2021

  På en stille villavej i Solrød Strand venter der Luksusfældens eksperter en af de sværeste økonomiske udfordringer, som eksperterne nogensinde har set. Dorthe på 37 år er jobsøgende og Kristian på 39 år arbejder som vagt på et stort hotel i København. Parret har været kærester i 2 år. Men det er næppe ærlighed omkring økonomien, der har præget deres forhold. Snart åbner sig der en økonomisk virkelig for Dorthe, som ligger langt fra den version, som Kristian har fortalt.

 • Episode 2

  13 jan 2021

  René er 24 år og uddannet salgsassistent. Han er lige nu arbejdssøgende, så han har masser af tid til sin fritidstjans, som opråber i den lokale bankoklub – og til at bruge penge på byture over hele landet og dyre mærkevarer. Overforbruget har skabt en gæld på 250.000 kroner, hvoraf de 50.000 kroner er lånt af hans mor og to brødre, der er intetanende om, hvad deres penge i virkeligheden er gået til. Først må René forstå, hvordan hans overforbrug er finansieret.

 • Episode 3

  14 jan 2021

  Der er kaos på alle fronter hos Anja på 25 og Michael på 29 år, der bor i Gistrup – lidt syd for Ålborg. De har en ustabil boligsituation, hvor de er flyttet tre gange indenfor to år. De har to børn sammen, Michael har yderligere to børn fra et tidligere forhold, tre hunde og en bil, der for lille til hele familien. Nu bor de til leje i et hus, som de skal være ude af om 4 mdr. Og de sidder med dobbelt husleje i en økonomi, der i forvejen er skudt i sænk af parrets massive overforbrug.

 • Episode 4

  15 jan 2021

  Benita på 38 år arbejder i hjemmeplejen og bor i et lejet hus i Munkebo sammen med sine to døtre, Asisa og Alberte. For et år siden blev Benita skilt - og det var startskuddet til et liv med økonomisk kaos. Det seneste år har Benita lånt 100.000 kr., så gælden nu er oppe på 250.000 kroner. Hver måned forsvinder lønnen som dug for solen og det er ikke kun hendes egne penge, hun bruger: Senest har hun formøblet hele den opsparing, som skulle have været brugt til en ny cykel til datteren Asisa.

 • Episode 6

  18 jan 2021

  Jannik på 22 år bor i Københavns Nordvestkvarter og arbejder som pædagogmedhjælper. Han mistede tidligt begge sine forældre og siger selv, at han aldrig rigtigt har lært at have med penge at gøre og at det måske er årsag til, at økonomien kommet helt ud af kontrol. Jannik har en datter på halvandet år, som han først er begyndt at se for nyligt, og der skal være penge og plads i hans liv til hende. Gustav viser Jannik hvilken labyrint, hans forbrug har bragt ham ind i

 • Episode 7

  19 jan 2021

  Turen går til den vestligste del af Sjælland, hvor Mette på 27 år og Ronnie på 28 år bor sammen i Føllenslev nær Kalundborg. Mette er en dygtig dressurrytter og bruger mange penge på sin sport. Desværre har hun også i sin fortid med en tvangsauktion og en stor gæld. Ronnie havde ikke haft store problemer med økonomien før han mødte Mette, men nu har de allerede stiftet gæld sammen for 165.000 kr. Desuden spærrer Mettes fortid for deres fælles fremtidsdrømme.

 • Episode 8

  20 jan 2021

  Turen går til den lille, vestjyske by Stadil for at hjælpe Jesper på 31 og Karina på 32 år med at få økonomien på ret kurs. Parret har optaget det ene forbrugslån efter det andet og i dag skylder de knap 700.000 kr. på de højtforrentede lån. Det er især Jesper, der har brugt pengene på en udsvævende livsstil med byture, spillemaskiner og cigaretter. Så nu skal parret finde hinanden igen og blive bedre til at samarbejde om deres økonomi.

 • Episode 9

  21 jan 2021

  Temperamenterne raser i den lille midtjyske by, Klovborg. For her kan Claus og Diana ikke tale om økonomi, uden at de bliver uvenner. Det er især Claus, der har behov for at smadre tallerkener og rase ud ved at kaste en økse i væggen i garagen. Derfor sætter Luksusfælden ikke kun ind overfor de økonomiske problemer, men også på at få parret til at tale fredeligt sammen. Diana har ikke arbejdet i mange år. Faktisk er hun ved at opgive at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

 • Episode 10

  22 jan 2021

  I Viborg går Claus rundt med svedige håndflader og kronisk dårlig samvittighed. Det er nemlig hans fortid med masser af forbrugs- og Quicklån, som sætter en stopper familiens drømme. Faktisk aner han ikke, hvem og hvor meget han skylder, da han gennem længere tid har smidt rudekuverterne ud, så snart de er kommet ind af døren. Derfor venter der eksperterne noget af et detektivarbejde. Claus kæreste, Heidi, er ved at være godt træt af at Claus ikke kan tage ansvar og få betalt af på sin gæld.

 • Episode 11

  25 jan 2021

  Hos Camilla fra Vemmedrup ved Køge gør Luksusfælden mere end bare at få styr på økonomien. Singlemoderen til to drenge har nemlig måttet opgive sin drømmeuddannelse, fordi hun ikke kunne forsøge sin familie og samtidig afdrage på sine mange lån. Så selvom hun fik topkarakterer er hun nu tvunget til at arbejde 50 timer om ugen, som handicapmedhjælper. Derfor sætter Luksusfælden denne gang ind på flere plan og får hjælp udefra, så fremtiden kan se lysere ud for den hårdtarbejdende mor.

 • Episode 12

  26 jan 2021

  I Askerød syd for København er der virkelig luksus for alle pengene. Rikke elsker mærkevarer og køber tit Louis Vuitton tasker og accessories – også selvom det betyder, at hun skal tage hurtiglån for at få mad på bordet. Også kæresten Leon og Rikkes søn, Hjalte, nyder godt af gavmildheden. De dyre vaner har dog konsekvenser. Hverdagen er plaget af skænderier, som påvirker den lille familie og de er tæt på at give op.

 • Episode 13

  27 jan 2021

  I Fakse Ladeplads kan Britt og Kenneth ikke få hverdagen til at hænge sammen uden at låne af familien hver måned. Parret synes det er pinligt og er begge voldsomt tynget af situationen. Alligevel prioriterer de hver måned at bruge penge på at gå i biografen, spise ude og ikke mindst dyrke deres hobbyer. Det hele sejler hos familien i fiskerbyen og eksperterne må knokle for at få vendt skuden i tiden. Men det kræver at parret træffer nogle afgørende valg og får sagt fra overfor familien