• Luksusfælden
  49:34

  Episode 2

  14 dec 2011

  Igennem årene har May-Britt oparbejdet en forbrugsgæld på knap 300.000 kr. Og af frygt for at være en dårlig mor, har hun mere end svært ved at sige nej til de to teenageres konstante krav om flere lommepenge til tøj, cigaretter og fornøjelser. For at gøre ondt værre, så har May-Britt fuldstændig mistet overblikket over sin økonomi, og derfor hun har de seneste 6 måneder Valgt helt at slet ikke at åbne rudekuverterne, der i en lind strøm vælter ind af brevsprækken. Fogedretten venter forude, og det er allersidste udkald hvis Mette og Gustav skal nå at rette op på familiens dårlige vaner og den skrantende økonomi.

 • Episode 6

  20 dec 2011

  For fem år siden købte de et nedlagt landbrug, som de har renoverede for mere end 200.000 kr. Men husets tag er utæt og Kenneth og Tine ved ikke, hvor de skal finde pengene til at få det lavet. Allerede nu drypper det ind, så Mette og Gustav bliver nødt til at få hjælp udefra til at vurderer, hvor skidt det står til med ejendommen. De skylder i alt næsten 1,1 million kroner og banken har sagt at de ikke kan låne flere penge. Alligevel kører Kenneth fortsat til Tyskland tre gange om ugen for at handle. Derfor vil Mette teste om det overhovedet kan svare sig, at købe ind i Tyskland? Tine og Kenneth vil rigtig gerne have styr på økonomien, men spøgsmålet er de klar til at gå hele vejen? Luksusfældens eksperter trimmer nemlig økonomien i en sådan grad, at det bliver mere end svært for parret at vælge, hvor og hvordan de fremover skal bo

 • Episode 8

  22 dec 2011

  For tre år siden købte parret den grund, de skulle bygge deres drømmehus på. Men desværre slap pengene op, inden de blev færdige med at bygge huset, så de var nødt til at sælge grunden med et tab på næsten en halv million kroner. For Line og Per ser fremtiden rigtig sort ud. Og det er stadig meget svært for dem at erkende, at deres samlede gæld på 700.000 kr. betyder, at der går 18 år, før de igen kan puste liv i drømmen om at eje deres eget hus. For Mette Reissmann og Gustav Juul bliver den helt store opgave at få parret til at lægge fortiden bag dem og se lyst på fremtiden og begynde at drømme igen.

 • Episode 9

  2 jan 2012

  Ved siden af har hun sin egen virksomhed, hvor hun laver tolkearbejde. Desuden har hun taget et ekstra job, som støttepædagog. Maya bor i en af Danmarks dyreste bydele, med masser af fristelser. Østerbro indbyder til at bruge mange penge og det er lige præcis, hvad Maya ikke har. Faktisk skylder hun 400.000 kroner fordelt på 11 kreditorer, der bare venter på at blive betalt. Derfor sætter Mette og Gustav ind på flere niveauer og endevender både Mayas privat- og virksomhedsøkonomi. Og det viser sig hurtigt, at Maya har brugt flere penge på cafebesøg, byture og skønhedsprodukter end på at pleje sin økonomi. I bunkerne af ubetalte regninger, breve og papirer finder eksperterne hurtigt ud af, at Maya faktisk kan få en økonomisk håndsrækning, som kan gøre det endnu nemmere for hende at blive gældfri.

 • Episode 10

  17 apr 2012

  For tre år siden købte parret et hus, der ikke skulle sættes i stand, men det er alligevel endt med, at Henrik har lavet en gennemgribende renovering af stort set hele huset for lånte penge. Selv møblerne er købt for lånte penge. Det næste projekt er det manglende børneværelse til den yngste søn og det skal også laves for penge, de ikke har. Det er Henrik, der står for byggeriet, mens Linda styrer økonomien med hård hånd. Hun har et sindrigt system med omkring 15 konti og utallige transaktioner, som Henrik fuldstændig har mistet overblikket over. Det går Henrik meget på og hver gang, han forsøger at tale økonomi med Linda, går bølgerne højt og det ender med, at Linda går. For Mette Reissmann og Gustav Juul bliver det et spørgsmål om at få parret til at indse, at de simpelt hen ikke har råd til det hele og give dem det forkromede overblik. Det store spørgsmål er, om der overhovedet er råd til, at Linda kan starte på sit drømmestudie?

 • Episode 11

  18 apr 2012

  I fritiden er de begge ivrige rollespillere. Selvom de begge arbejder hårdt for at få pengene til at slå til har de stadig kronisk ondt i økonomien. Parrets konti går i minus hver måned. Derfor føler de sig nødsaget til at låne penge af familie og venner for overhovedet at kunne blive boende i det lejede hus. Derfor drømmer familien om at købe deres eget hus, så de kan få mere plads til børnene. Men med en gæld på godt 400.000 kroner har banken sagt, at der går mange år før parret kan låne penge til at realisere drømmen om eget hus. Parret har lånt mange penge af deres forældre det og pengene er gået til at finansiere deres overforbrug. Derfor er det vigtigt for Mette og Gustav at få Kirstine og Michael til at kappe den økonomiske navnestreng til deres forældre, så parret fremover kan være økonomisk