Luksusfælden

Tirsdage
Luksusfældens fem eksperter; Louise Frost, Mette Reissmann, Kenneth Hansen, Carsten Linnemann og Jan Swyrtz står endnu en gang klar til at vejlede de medvirkende, så de kan komme ud af deres økonomiske mareridt en gang for alle!
 • Afspil Sæson 10 - Episode 1
 • Luksusfælden
  40:18

  Episode 1

  29 jan 2013

  Sussi er også kendt som Katja Kean, Danmarks største internationale porno-stjerne, og som sekretæren Lisa, i tv-serien Langt Fra Las Vegas. Hun har også markeret sig i erhvervslivet med egen undertøjsvirksomhed, og lingeri butik, Katja K Underwear, i Indre København, og har levet med et stort luksus-forbrug i de år, hun tjente rigtig mange penge. Men som 40-årig bliver Sussi ramt af finanskrisen, og må foretage en radikal omlægning af sin livsstil. Hendes undertøjs firma går konkurs, og der er ikke længere råd til luksus og et liv på første klasse. I dag lever hun stadig som selvstændig, men er nu også studerende, ejer ikke stort andet end sin cykel og har ikke overblik over, hvad firmagælden er løbet op i.

 • Episode 2

  5 feb 2013

  Ekspert-teamet vil sætte hårdt ind for at hjælpe danskerne, nu hvor krisen kradser værre end nogensinde før! Sussi La Cour – også kendt som Katja Kean og Katja K, er gået fra et liv på første klasse omgivet af luksus, til et liv som spartansk studerende. Efter en konkurs med sit undertøjs firma, og en gæld på over en halv million kroner, som hun pt. ikke afdrager på, er hun startet på et nyt kapitel i sit liv. Den økonomiske rutschebanetur har givet hende et nyt syn på livet og hun har fået nye værdier. Som studerende fokuserer hun ikke længere så meget på materielle goder, men i stedet mere på det at tage et socialt ansvar i tilværelsen. Hun har blandt andet fået lyst til at hjælpe andre mennesker, og kaster sig ud i frivilligt arbejde. Men Sussi har også brug for, at der hele tiden sker noget nyt. Hun har brug for at føle sig fri, og at leve i nuet. Det har resulteret i, at hun bevidst ikke har sikret sin fremtid med en pensionsopsparing. Eksperterne udfordrer Sussis fordomme om pensionsopsparing og de sætter fokus på vigtigheden af tryghed i hverdagen. Luksusfældens eksperter gør alt hvad de kan for at forhandle Sussis konkursgæld ned, og de prøver at få hende til at overveje fremtiden. Sussi har ændret en del af sine holdninger, men kan eksperterne overbevise hende om, at det er en god ide at sikre fremtiden med en pensionsopsparing?

 • Episode 3

  12 feb 2013

  I stedet har Morten købt elektronik for over 50.000 det seneste år og sammen med sin kæreste Anja på 18 år, har han prioriteret restaurantbesøg, luksusdagligvarer og en dyr lejlighed i hjertet af Aalborg. Men med Mortens dagpenge og Anjas elevløn er der ikke råd til et luksusliv. Slet ikke, når regningerne skal betales.Lejligheden var Anjas drøm, men hun kendte ikke til Mortens gæld, før de flyttede sammen og nu kæmper de for at betale huslejen hver måned. Mortens økonomiske kaos er en evig kilde til skænderier mellem kæresteparret og Anja har flere gange overvejet at flytte. Er Morten klar til at tage ansvar for sit liv og sine valg? Og er Anja villig til at ofre luksuslivet til fordel for en økonomisk stabil fremtid med Morten?

 • Episode 4

  19 feb 2013

  og nogle gange er det så slemt, at der ikke er penge til varmt mad til hende og børnene. Og til trods for at hun arbejder som sygeplejerske på en lungeafdeling, ryger hun hver dag. Det var Annes købemani, der ødelagde ægteskabet med hendes eksmand. Nu bor hun alene med børnene i Albertslund. Hun har næsten lige købt en helt ny bil, hvilket bringer hendes samlede gæld op på over 450.000 kroner! Er Anne klar til at lægge sit liv om og konfrontere sin købemani og stoppe med at bruge så mange penge? Det finder Luksusfældens tre eksperter ud af i aftenens afsnit!

 • Episode 5

  26 feb 2013

  Men bag facaden er idyllen krakeleret. Channie og hendes svigerfar, Henning, kan ikke enes og nu er skænderierne efterhånden blevet afløst af iskold luft mellem de to. Channie har fået mavesår af den anspændte situation og har nu valgt at flytte væk sammen med børnene, mens Martin, der er far til børnene, bliver boende i huset med sin far. Martin og Henning købte huset sammen lige før finanskrisen ramte Danmark. De hæfter fælles for gælden i huset og med en gæld på 3.000.000 kroner og restancer til realkreditinstituttet på langt over 50.000 kroner, er Martin stavnsbundet til huset indtil det bliver solgt. Luksusfældens eksperter må lægge sig hårdt i selen for at forsøge at redde familielivet fra undergang og huset fra en truende tvangsauktion.

 • Episode 7

  12 mar 2013

  Kim slæber rundt på gæld fra en firmakonkurs, og det måtte Trine selv finde ud af en dag, pantefogeden bankede på døren. Det har skabt knas i forholdet og Trine har mistet tilliden til Kim. Parret kan stadig ikke tale sammen om deres økonomi, og Kim har helt opgivet at sætte sig ind i de mange problemer, den dårlige økonomi medfører. Trine står derfor alene med bekymringerne, og ved ikke, hvor meget de skylder væk. Men hun frygter at den pressede økonomi vil gå ud over deres børn. Luksusfældens eksperter må helt ekstraordinært tage midler som ydelsesoverspring og ydelsesnedsættelse i brug, for at give familien en chance for at få deres økonomi på fode igen.

 • Episode 8

  19 mar 2013

  Tanja har en stor gæld på 800.000 kr. med sig ind i forholdet til Lasse, og hun har ingen ide om, hvordan gælden er opstået eller hvad pengene er brugt på. Tanja ved at hun har skrevet under på nogle papirer fra banken, men hun aner ikke hvad der stod på de papirer. Lasse derimod har købt et lille hus og passer sine afbetalinger på gælden, men han drømmer om at flytte til noget større, så der bliver plads til den lille familie og familieforøgelsen. Tanja prioriterer derimod anderledes: Hun betaler ikke af på sin gæld, der er ved at vokse til uoverskuelige højder. Til gengæld sparer hun sammen til at få lavet nye bryster. Tanja synes også, at hun skal have råd og lov til at ryge, selvom hun er gravid! Luksusfældens eksperter kommer på hårdt arbejde, når de skal forsøge at få Tanja til at lægge de dårlige vaner på hylden, få styr på prioriteringerne og tage ansvar for det økonomiske rod, hun selv har skabt.

 • Episode 9

  26 mar 2013

  Økonomien fylder alt for meget i Camillas liv og har fuldstændig suget alt glæde ud af hende. Udover en stor gæld med ekskæresten har Camilla også stjålet over en halv million kroner fra sin tidligere arbejdsplads. Økonomien påvirker hende i dag så meget, at hun næsten er holdt op med at spise. Camilla har hverken penge eller overskud til at gøre ting med sine børn og hun er nået til et punkt, hvor hun ikke længere kan se nogen vej ud af det økonomiske kaos, hun har sat sig selv i. Camilla har truffet nogle rigtige sure valg tidligere i sit liv, som hun betaler en dyr pris for i dag. Hun har kautioneret for et lån med en ekskæreste for at hjælpe ham, da han ikke kunne sove om natten. I dag hænger hun selv på det lån. Luksusfældens eksperter får deres sag for, når de skal forsøge at rette op på Camillas

 • Episode 10

  2 apr 2013

  De hader at åbne posten og når de endelig gør det, ryger rudekuverterne ned i en kasse, uden at blive åbnet. Parrets liv er præget af impulskøb. Både små og store. Hjemmet er udstyret med funklende nyt fladskærms-TV og badeværelsesskabet bugner af deodoranter, som Sabrina køber, ikke fordi hun har brug for dem, eller fordi de dufter godt, men fordi de er pæne. For et år siden panikkøbte de en andelsbolig. Den lå det helt forkerte sted og Sabrina og Leon ville slet ikke bo der, men de manglede en lejlighed. Nu har de solgt boligen og har tre dage til at flytte – deres femte flytning på få år.

 • Episode 11

  9 apr 2013

  Men det, der skulle være ren lykke, er også en kilde til frustrationer – især for Lasse. Regningerne hober sig op og med udgiften til et ekstra barn, kan parret ikke længere få økonomien til at hænge sammen. Lasse tager lommeregneren med i seng for at regne på parrets økonomi. Han er besat af økonomien, men alligevel er det hele ved at falde fra hinanden og familielivet lider under Lasses behov for hele tiden at tjekke netbank og lægge nye budgetter. Marianne og Lasse har bedt Luksusfælden om hjælp i et sidste håb om, at eksperterne kan gennemskue hvor parrets penge forsvinder hen og for at give Lasse fri fra lommeregneren og dermed mere tid til kæresten og de to små sønner.

 • Episode 12

  16 apr 2013

  Nu føler de at pengene forsvinder mellem fingrene på dem, og hver måned er en kamp for at afbetale på deres mange lån. Sammen har parret to børn, på 6 og 3, og deres hus er nu blevet for lille til familien. Men husets værdi er faldet så drastisk, at parret ikke længere har råd til at sælge. Det hus der i sin tid skulle være et springbræt til noget større, er nu blevet deres private fængsel. Leif tager hver morgen bilen til sit arbejde som klejnsmed, mens Julie arbejder hjemme som dagplejer. Når Leif er hjemme igen, tager Julie bilen til Næstved og trøsteshopper. Leif og Julies kassekreditter er helt i bund, og de kan ikke låne flere penge, derfor er parret desperate efter Luksusfældens hjælp. Men spørgsmålet er om familien nogensinde slipper ud af sit fængsel?

 • Episode 13

  23 apr 2013

  Martin har en stor forbrugsgæld og høje udgifter, så når de faste udgifter er betalt, er der ingen penge til overs til basale ting som mad og tøj. Martin har haft et turbulent forhold til sin ekskone. Parret er gået fra hinanden mange gange, og det har sat dybe spor i familielivet – og i økonomien. For Martin er hver gang flyttet uden at tage noget med sig. I sit nye liv som alenefar optager Martin gæld for at forsøde tilværelsen for sig selv og sine nærmeste. Solarium, frisør, byture og en luksusrejse for to med den nye kæreste bliver betalt med kreditkort. Martin er heller ikke bleg for at låne et kreditkort ud til en ven til fri afbenyttelse. Men nu er festen forbi og regningen skal betales. Martin aner ikke, hvordan han skal få råd til at holde konfirmation for Nicklas næste år, eller hvordan han skal opfylde sønnens beskedne ønske om at gå til boksetræning. Kan Luksusfælden rette op på Martins gældsplagede økonomi – og er Martin klar til at tage ansvar som far og sætte sin søn i første række?