• Episode 1

  1 okt 2012

  der dog i øjeblikket forstyrres af nogle ikke helt almindelige hændelser. De mystiske, uforklarlige og til tider uhyggelige oplevelser spreder både gys og dårlig stemning hos de hjemsøgte medvirkende, som alle har én ting til fælles: De vil have en forklaring. Og det skulle de gerne få. I hvert program vil et clairvoyant medium besøge en familie, der er hjemsøgt af mystiske hændelser, og her vil mediet via sine kontakter til det åndelige forsøge at spore sig ind på en forklaring. Mediet ved naturligvis ingenting på forhånd om, hvor i landet den hjemsøgte familie bor, eller om de oplevelser familien har været igennem. Alle forklaringer, mulige såvel som umulige, vil blive efterprøvet i programmet. Ibi Støving er værten, der binder det hele sammen, og hun vil med en god portion nysgerrighed, skepsis og sund fornuft forsøge at efterprøve alle faktuelle spor, der muligvis kan løse mysterierne.

 • Episode 2

  2 okt 2012

  Lige siden de flyttede ind, har de følt sig ”overvåget” af nogen eller noget, som de ikke kan forklare. Det banker på ruderne, dørklokken ringer og de ser skygger bevæge sig forbi vinduerne. Men når de går ud og kigger, er der aldrig nogen. Parret har lejet huset af Louises far, og han har også oplevet uforklarlige ting i huset, og nu er det ved at være nok. Derfor håber de, at det svenske åndelige medie Lena Ranehag kan fortælle dem, hvad der foregår og kan skaffe ro i huset.

 • Episode 3

  3 okt 2012

  Lige siden Heidi flyttede ind i 2003 har det rumsteret og regeret i huset, og Heidi har voldsom hovedpine, når hun er hjemme – men KUN når hun er hjemme. Hun og hendes to børn Dennis og Julie, på henholdsvis 23 og 19 år har oplevet, hvordan tallerkener, bukser og fotorammer helt fysisk ændrer position. Heidis kæreste Michael er flyttet ind for nyligt og har også oplevet, hvordan folk tramper rundt og har set mystiske skygger af personer, der går frem og tilbage. Og så oplever de, hvordan en ”tredje” person lægger sig imellem dem i sengen. Det er begyndt at gå Heidi og Michael rigtig meget på nerverne, men de har lovet hinanden at spøgeriet ikke skal få held til at ødelægge deres forhold. Derfor sætter de deres lid til, at det lykkes for mediet Marzcia Techau at få bugt med ånderne - og det viser sig, at der er flere ånder på spil, end de havde troet.

 • Episode 4

  4 okt 2012

  Hendes lejlighed burde danne rammen om et godt liv for hende og hendes to døtre på henholdsvis ti måneder og syv år. Men sådan er det langtfra. Der foregår nemlig jævnligt uforklarlige episoder i lejligheden, og de skræmmer Majken fra vid og sans. Skabe, skuffer og opvaskemaskine lukker sig af sig selv. Et billede bliver trukket ud fra væggen og man kan høre lyden af skridt i lejlighedens stue og gang. Lys tænder og slukker af sig selv og den yngste datters babyalarm går i gang uden grund på bestemte tidspunkter om natten. Majken føler sig overvåget og utryg i sit eget hjem, og veninderne bliver væk på grund af den uhyggelige stemning i hjemmet. Majken er tyndslidt af søvnmangel og virkelig bange for at noget vil skade hende og hendes børn. Hun overvejer at flytte, men det vil betyde at hendes børn skal skifte institution og væk fra deres vante omgivelser. Den hårdtprøvede familie har brug for hjælp og derfor har Ånderne Vender Tilbage har kontaktet mediet Lisbeth Schubert.

 • Episode 5

  5 okt 2012

  Heidi har to børn fra et tidligere forhold, men nu skal hun flytte sammen med Michael i den bebyggelse, hvor både hendes forældre og hendes storebror bor, og hvor hende mor er vokset op. Men efter blot få dage, begynder de at opleve uforklarlige hændelser i den nye lejlighed. De ser skikkelser og skygger. Hører trin i gangen. Heidi føler sig overvåget. Et vindue åbner helt af sig selv. En lampe falder fra en kommode og bliver smadret. Sønnens Play Station går i gang af sig selv. Den højgravide Heidi er bekymret. Mon mediet Marion Dampier-Jeans kan finde ud af, hvad der sker i Præstevangen i Skælskør? Og er det muligt at spore de eventuelle ånder, som måske befinder sig i Michaels og Heidis lejlighed?

 • Episode 6

  6 okt 2012

  For efter kort tid begyndte der at ske mystiske ting i Annika´s nye hjem. For eksempel oplevede Annika en dag, hvor hun lavede mad med veninden Jeanette, at der pludselig stod en ældre dame i entreen. En dame uden ben vel at mærke. Nætterne i lejligheden er også begyndt at blive et problem for Annika og kæresten Magnus, der nægter at overnatte i den uhyggelige lejlighed. Hvis forstyrrelserne ikke forsvinder, ser Annika ingen anden udvej, end at flytte ud af lejligheden

 • Episode 7

  7 okt 2012

  Maria er bange for at bo i lejligheden, meget bange, og det er der mange grunde til: Først og fremmest har hun flere gange oplevet, at sodavandsglas eksploderer, så glassplinter bliver spredt rundt i rummet. Stearinlys bliver blæst ud, og stikkontakten på væggen slukker for fjernsynet af sig selv. Men ikke nok med det: Hun har oplevet, hvordan en person har sat sig i sengen hos hende og har rørt hende på kinden. Disse voldsomme oplevelser betyder, at det nu er knald eller fald for Maria og hendes to børn. Enten hjælper vores clairvoyante medie, eller også er Maria og hendes familie nødt til at flytte væk. Mediet Lena Ranehag kommer på besøg og oplever blandt andet en dramatisk brand med et flugtforsøg, der ender med døden. Og Maria får både en hilsen fra en afdød og en løftet pegefinger.

 • Episode 8

  8 okt 2012

  Jernhængsler knirker, toiletter skyller ud af sig selv, man kan høre lyden af tunge skridt på trappen, lamper svinger og der hersker en sær følelse af overvågning. Den nuværende ejer Vibe var ikke mere end 19 år, da hun sammen med sin eks-kæreste overtog pubben. Allerede dengang gik der rygter om spøgeri på pubben, og der gik da heller ikke lang tid før Vibe selv stiftede bekendtskab med mystiske hændelser. Ånderne vender tilbage har bedt mediet Marzcia Techau om at undersøge de mange fænomener, og hun får fornemmelsen af en rystende episode i pubbens kælder. Til alles store overraskelse viser det sig at det ikke kun er pubben der hjemsøges. For midt under optagelserne dukker en afdød til Vibe op på dramatisk vis og afslører sin sande identitet.

 • Episode 9

  9 okt 2012

  Klaus er født og opvokset i fyrtårnet ved Øresunds kyst, og allerede da han er fem-seks år oplever han de første mystiske fænomener i huset. Det skræmte ham dengang, men siden har han vænnet sig til at føle sig overvåget, at dørene smækker, gulvene knirker og alarmen går i gang uden påviselig grund. Flere af hans gode venner er også blevet skræmt af de uforklarlige fænomener de oplever i huset, og de tør ikke længere overnatte der alene. Desværre har den massive åndelige aktivitet på stedet haft kedelige personlige konsekvenser for Klaus. De kvinder, han har været kærester med gennem årene, har alle haft problemer med de mystiske fænomener. Så store problemer, at kæresterne ikke har haft lyst til at bo sammen med Klaus i fyrtårnet. Nu oplever Klaus, at han har valget mellem at blive boende i sit elskede fyrtårn og forblive single – eller få gjort noget ved forstyrrelserne i fyrtårnet, hvis han vil have en kæreste og stifte familie.

 • Episode 10

  10 okt 2012

  Hun bliver slået i nakken og skubbet omkuld i sin seng, og hun ser en skikkelse, når hun ligger i sengen. Hendes mand, Kristian, har hørt uforklarlige bankelyde på wc-døren, når han er på toilettet. Og de har begge to oplevet, at døre åbner sig af sig selv, tv’et tænder og at juleudsmykningen svinger rundt i luften og ramler ind i vindueskarmen. Det har stået på i adskillige år, og nu har de bedt ”Ånderne vender tilbage” om hjælp. I aftenens program skal det vise sig, om mediet Marion Dampier-Jeans, kan komme med en forklaring og sende en eventuelt - og meget uvelkommen - ånd hen, hvor den hører hjemme. Og det er ikke noget, som kommer til at gå stille af.