• Episode 01: Mælk

  2 mar 2019

  Malkekøer er nuttede – men mest på afstand, synes Amalie, der i dag går efter den perfekte ko-selfie, når hun og Lotte besøger en bondegård for at se, hvor mælken kommer fra. De to kvinder elsker da også cow girl-livet… lige indtil de jokker i en kolort og skal røre ved et yver.

 • Episode 02: Ost

  2 mar 2019

  Amalie forstår ikke, at nogen kan lide ost. Selv er hun ved at kaste op, bare hun går forbi en ostebutik. Derfor tager mor Lotte hende med ud til to italienske mænd, som driver deres eget mejeri. Med lidt hjælp fra den sydlandske charme lykkes det dem måske at overbevise Amalie om, at der skal mere mozzarella på menuen fremover.

 • Episode 03: Fisk

  2 mar 2019

  Amalie og hendes mor elsker sushi! Men derudover spiser de aldrig fisk, for Amalie synes, de lugter så klamt, at hun ikke engang vil røre ved én. Derfor udfordrer de to kvinder i dette afsnit sig selv og går i lære på en fiskeauktion. Det viser sig dog at være virkelig svært for Amalie at holde næsen lukket, mens mor Lotte sprætter en død sild op med fingrene.

 • Episode 04: Michelin

  2 mar 2019

  Gourmetmad er dyr og overvurderet, mener Amalie og Lotte. De spiser dog gerne for tusindvis af kroner, hvis bare andre betaler regningen. I dette afsnit besøger de en Michelin-restaurant for at lære at lave mad i verdensklasse og måske forstå hypen omkring femstjernet mad. Men til deres store skræk finder de ud af, at den første opgave i køkkenet er at partere en død blæksprutte.

 • Episode 05: Skraldemad

  2 mar 2019

  Kan man spise mad fra en container? Det finder Amalie og Lotte ud af i dette afsnit, hvor den garvede skralder Helene tager dem med på rov i affaldet bag supermarkederne. Mellem rådne æbler, gammelt kød og stødt konserves graver mor og datter aftensmaden frem, før de selv tilbereder og spiser den.

 • Episode 06: Slagter

  2 mar 2019

  Råt kød er ulækkert ifølge Amalie og Lotte. Derfor er det temmelig grænseoverskridende, når de i dette afsnit besøger en slagter. De to kvinder skal lære at stoppe pølser, skære i en død gris og smage rå leverpostej fra bakken. Men kan Amalie overhovedet røre ved en våd grisetarm uden at kaste op? Og ændrer Lotte holdning til kød, når det viser sig, at hun faktisk har et skjult talent for at lave pølser?

 • Episode 07: Insekter

  2 mar 2019

  I fremtiden skal vi leve af insekter, har Amalie og Lotte hørt. Men hvordan smager mad med larver i, og kan man overhovedet putte en fårekylling i munden uden at kaste op? Amalie tror i første omgang, at en fårekylling er en lille, gul fugl med dun på kroppen. Men da hun skal holde én i hånden, har den antenner og seks ben. Mor Lotte bliver bleg, da hun skal smage chokoladeovertrukne græshopper.

 • Episode 08: Raw food

  2 mar 2019

  Amalie glæder sig til at lære om raw food og fermentering, da hun og mor Lotte besøger en 'grøn kok'. Men Lotte kan ikke spise kål uden at begynde at prutte helt vildt, og det irriterer Amalie, som synes, at kvinder skal holde sig for gode til at snakke om afføring. Til sidst skal de to nybegyndere lave deres egen raw food-hotdog, men Lotte vil hellere tale om sine prutter.