Redningskvinder

14 seje redningskvinder, der alle altid gør deres yderste for at give patienter den bedst mulige behandling og omsorg
 • Afspil Sæson 3 - Episode 1
 • Redningskvinder
  42:16

  Episode 1

  22 aug 2012

  På den akutte børnemodtagelse på Herlev hospital tager sygeplejerske Britt i mod to små kusiner som har tømt et glas med vitaminpiller. Sammen med forældrene forsøger Britt at få overtalt begge kusiner til at drikke et brækmiddel, så forgiftningen ikke breder sig ud i resten af kroppen - men det er langt fra let. En brand hærger en etageejendom i Kalundborg. Paramediciner Sussi står parat til at tage i mod hvis der er tilskadekommende.

 • Episode 2

  29 aug 2012

  Den erfarne københavnske akutlæge Susanne frygter han får et hjertestop og kører ham til Rigshospitalet. Men den unge løber bliver ikke det eneste offer for varmen og det hårde løb, så Susanne og makker får travlt. I Svendborg er akutlæge Vibeke og kollegaer er i gang med at behandle en ung mand, som er påvirket af stoffer og bevidstløs, efter at han er kørt galt i en soloulykke og landet midt ude på en kornmark. Et andet sted på Fyn på Odense hospital har fødselslæge Liselotte besluttet at lave et hyper akut kejsersnit. Liselotte er nervøs for, om kvindens livmoder er sprængt – i værste fald kan det betyde, at barnet får iltmangel og dør. Liselotte har kun en halv time til at få barnet ud. Men tiden er ved at været gået - og Liselotte har svært ved at bringe barnet til verden.

 • Episode 3

  5 sep 2012

  På den akutte børnemodtagelse på Herlev hospital tager sygeplejerske Britt i mod to små kusiner som har tømt et glas med vitaminpiller. Sammen med forældrene forsøger Britt at få overtalt begge kusiner til at drikke et brækmiddel, så forgiftningen ikke breder sig ud i resten af kroppen - men det er langt fra let. En brand hærger en etageejendom i Kalundborg. Paramediciner Sussi står parat til at tage i mod hvis der er tilskadekommende.

 • Episode 4

  12 sep 2012

  hvor det ufødte barn har faldende hjertelyd. Den fødende kan ikke gennemføre fødslen på normal vis, så Lise Lotte må ty til et akut kejsersnit. I København bliver akutlæge Susanne kaldt ud til Nørreport Station, meldingen lyder: Mand under tog. En mand er endt under et S-tog, og hvis han er i live har han brug for akut hjælp, da han kan forbløde af sine kvæstelser. Manden ligger et besværligt sted under toget, der ikke er til at flytte, så det bliver en kamp for at få manden ud og give ham den rette hjælp. På den akutte børnemodtagelse i Herlev tager sygeplejersken Britt i mod en teenager i kritisk tilstand. Den unge pige har været til koncert i ungdomsklubben med Joy Moe og nu er hun svær at komme i kontakt med og hyperventilere. Britt gør alt hvad hun kan for at finde frem til hvordan teenage-pigen er endt i denne situation, mistanken retter sig mod alkohol og stoffer, men forklaringen viser sig at være en helt anden...

 • Episode 5

  19 sep 2012

  En livstruende situation, hvor tiden er altafgørende. Patienten har store smerter og hans situation udvikler sig negativt, så Sussi må bede om assistance fra en helikopter. I København skal akutlægen Susanne ud til en fald-ulykke på en legeplads. En lille pige på 9 år er faldet 4 meter ned fra et tårn. Susanne kommer hurtigt frem og kan konstatere at pigen har store flænger i ansigtet og muligvis også har brud. Men pigen er ikke så gammel så behandlingen skal gennemføres uden at pigen bliver bange. Børnesygeplejerske Fie fra Herlev tager imod en lille pige med bækkenbetændelse. For at give den rette behandling skal der foretages en række blodprøver. Men pigens blodårer er svære at stikke i og så er hun meget bange for nåle. Så der er lagt op til lidt af en udfordring for Fie, når pigen ikke skal blive for bange og behandlingen skal gennemføres.

 • Episode 6

  26 sep 2012

  Patienten glider ind og ud af bevidstheden så der skal handles hurtigt, da risikoen for et nyt hjertestop er stort. I Odense er en gravid gået i fødsel 5 uger for tidlig, så fødselslæge Lise Lotte bliver kaldt til stuen. Barnet vender forkert og ligger med numsen ned af, hvilket kan betyde at hoved kan sætte sig fast under fødslen, så Lise Lotte ser ingen anden udvej end at lave et akut kejsersnit. På den akutte børnemodtagelse i Holbæk står sygeplejerske Britt over for en særlig udfordring. En 3 årig pige har spist piller, forældrene ved bare ikke hvilke, så Britt kontakter straks giftlinien for at finde den rigtige modgift. Der er ingen tid at spille, pillerne skal ud af kroppen, før de begynder at opløse sig.

 • Episode 7

  3 okt 2012

  ud til en ung mand, der er sprunget på hovedet i for lavt vand. Patientens førlighed er på spil, så der er ingen tid at spilde. På akutafdelingen i Holbæk løber behandlings sygeplejerske Lisbeth stærkt. En en alvorligt såret mand er på vej i ambulance, han er kommet tilkalde med en motorsav og har kraftige blødninger, han står til at kunne miste sin hånd. Akutlæge Lisa i Kolding er kaldt ud til en kvinde, som er blevet kørt ned af en flugtbilist. Kvinden er blevet kastet over bilen, så Lisa frygter det værste, da der ved “hit and run” ofte er tale om høj fart. Se Redningskvinder – en reportageserie med action, følelser og stærke karakterer.

 • Episode 8

  10 okt 2012

  Ulykken viser sig hurtigt at være mere alvorlig end først antaget, da manden har smadret sin kæbe. På vej til hospitalet forværres situationen og der skal tages en hurtig beslutning. I Svendborg bliver der også kørt med udrykning, da akutlæge Vibeke er på vej ud til en børnehave, hvor en mand er faldet om efter at være blevet stukket af en bi. Han har fået en allergisk reaktion og det kan være dødsensfarligt. Hos fødselslæge Lise Lotte i Odense er der også liv på spil. En fødsels går ikke som planlagt og en blodprøve fra barnet viser, at det har iltmangel og skal ud NU. Derfor belsutter Lise Lotte at tage barnet med sugekop.