• Redningskvinder
  41:48

  Episode 3

  1 feb 2012

  På Hillerød hospital får den ellers så erfarne fødselslæge Pia sin sag for, da en ellers normal fødsel udvikler sig dramatisk. Barnets værdier bliver dårligere og dårligere, så barnet skal ud nu. Moderen bliver bedt om at presse, og Pia hjælper til med en hård sugekop. Sammen har de fire forsøg, men det går galt - og kvinden bliver i al hast kørt på operationsstuen, hvor Pia skal lave et akut kejsersnit. Hun har et kvarter til at få barnet ud.

 • Episode 4

  8 feb 2012

  Akutlæge Lisa fra Kolding på vej ud til en trafikulykke, der viser sig at være en ulykke ud over det sædvanlige for den erfarne læge. To biler er stødt frontalt sammen. Den ene bilist er hårdt kvæstet, han har store smerter - men sidder helt fastklemt i den maste bil. Hvis redningsholdet ikke får ham ud nu, frygter Lisa, at den unge mand dør af blodtab. I Odense tager skadestuesygeplejerske Birtha i mod fire-årige Laurits – som er faldet i børnehaven og slået hovedet lige ind i en radiator.

 • Episode 7

  16 feb 2012

  Narkosesygeplejerske Ane fra Bispebjerg hospital er sammen med kollegerne i gang med en akut operation på en kvinde, som lægerne mistænker har en sprængt blindtarm eller har et hul i mavesækken. Men midt under operationen begynder patienten at kaste blod op, og Ane frygter, at patienten er ved at få hjertestop. I Sønderjylland har en ung mand voldsomme og umiddelbart uforklarlige kramper. Paramediciner Marianne og kolleger skal hurtigt have ham på hospitalet.

 • Episode 8

  22 feb 2012

  Uden for Kolding er en kvindelig cyklist blevet kørt ned. Kvinden kan ikke tale – kun klemme akutlæge Lisa i hånden. Så Lisa frygter kvinden har blødninger i hjernen. På den akutte børnemodtagelse i Odense er sygeplejerske Mette i gang med at behandle tre-årige Laurits for et voldsomt anfald af astmatisk bronkitis. Men den tre-årige reagerer ikke som ønsket på behandlingen. I Sønderborg er paramediciner Susanne ude ved en kvinde, som er faldet.

 • Episode 9

  29 feb 2012

  I København har en mand har fundet sin kone liggende livløs på stuegulvet. Den erfarne akutlæge Susanne og kollegaer forsøger at genoplive hende. Paramediciner Marianne er på vej ud til en gravid kvinde, som pludselig er faldet om på gaden, mens hun gik tur med sin to-årige søn. Tre-årige Sean er født med en hjertefejl og har nu fået endnu et hjerteanfald. Den lille drengs puls er dobbelt så høj som normalt, og akutlæge Vibeke vil derfor hurtigt have ham ind på Odense hospital.

 • Episode 10

  7 mar 2012

  Akutlæge Lisa fra Kolding har nattevagt da hun modtager en melding om en mand der er ved at forbløde. Sammen med kollegaerne kæmper Lisa for at redde patientens liv. På den akutte børnemodtagelse i Odense møder sygeplejerske Mette Olivia på bare ni måneder. Den lille pige er voldsomt dehydreret - men det finder Mette heldigvis en løsning på. I Svendborg har en kvinde voldsomme kramper – men den erfarne akutlæge Vibeke synes ikke det ligner et almindeligt krampeanfald.

 • Episode 11

  14 mar 2012

  En ung kvinde har fået et voldsomt krampeanfald i lyntoget. Akutlæge Lisa og kollega haster til Vejle station for at hjælpe hende. Paramediciner Marianne er på vej ud til en stor country-fest, hvor en mand er faldet om midt under dansen og nu ligger livløs på dansegulvet. På Hillerød hospital er fødselslæge Pia i gang med et planlagt kejsersnit. Barnet er for stort til at blive født normalt - og det viser sig da også at være en “bassepige” på næsten fem kilo, som er på vej ud i verden.

 • Episode 12

  21 mar 2012

  På Sydfyn er en kvindelig bilist stødt frontalt sammen med en lastbil. Akutlæge Vibeke frygter den dybt bevidstløse kvinde vil dø. En strandvasker er skyllet op på en strand nær Kolding. Akutlæge Lisa bliver tilkaldt og skal blandt andet hjælpe politiet med at opklare om, der er tale om en forbrydelse. På den akutte børnemodtagelse i Odense tager sygeplejerske Mette i mod 2-årige dreng med feberkramper. Han har høj feber og er meget afkræftet.